ÎNAPOI

Stresul: O reacţie naturală indispensabilă

Stresul este o stare de alertă, o reacţie naturală pentru a răspunde punctual unei stări de pericol.

stres natural

CUM REACŢIONEAZĂ CREIERUL ÎN FAŢA UNUI EVENIMENT STRESANT?

Creierul poate declanșa trei reflexe de supravieţuire: fuga, lupta sau inhibiţia. În anumite cazuri, inima bate mai repede, apare senzaţia de « nod în gât »...

Este normal, corpul nostru reacţionează prin oxigenarea creierului și a mușchilor pentru a reflecta mai bine și pentru a lupta. « Nodul din stomac » care însoţește stresul se datorează unei încetiniri a digestiei, ceea ce face posibilă prioritizarea funcţiilor celor mai urgente. Pupilele se dilată pentru a găsi rapid o soluţie și tonusul muscular este întărit pentru fugă.

În perioadele stresante, este imposibil să dormim bine și este normal... Starea de alertă ne ţine în stare de veghe pentru a face faţă la ceea ce este perceput ca un pericol. Din fericire, corpul nostru este bine conceput și reacţiile noastre naturale nu sunt rezultatul hazardului.

stres alarmă

TIPURILE DE STRES

În sine, stresul este o reacţie neutră. Originea sa, situaţia și emoţiile pe care le declanșează determină caracterul său pozitiv sau negativ. Durata, repetarea și intensitatea reacţiei sunt cele care pot deveni problematice. Există două tipuri de stres:

  • Starea de alertă: acest tip de stres este esenţial pentru supravieţuire și nu există niciun mod sau motiv pentru a-l trata.

  • Stresul de anticipare: este legat de evenimente importante din viaţă, cum ar fi un examen sau o întâlnire amoroasă. Nu reprezintă nicio problemă ... Cu excepţia cazului în care se repetă prea des sau dacă este de intensitate prea mare.

AFLĂ MAI MULT
ÎNAPOI ARTICOLUL URMĂTOR
CITIŢI ȘI...
logo boiron
footer.privacy.text|textarea